Alles onder één dak!
x

de praktijk

Welkom bij Verloskundigenpraktijk Sliedrecht. Onze praktijk verleent verloskundige zorg binnen Sliedrecht, Bleskensgraaf, Wijngaarden en omstreken. Wij houden spreekuur op twee locaties in Sliedrecht en in Bleskensgraaf. We werken met vier verloskundigen, een vaste waarneemster (Kirsten Verhoeven) en een assistente. Met elkaar zijn wij een hecht team en doen we er alles aan om deze periode voor jullie een mooie en gezonde ervaring te maken. Tijdens de zwangerschap zal je ons allemaal leren kennen, zodat er tijdens de bevalling geen onbekende naast je zal staan.

COMPLETE ZORG

Wij bieden complete zorg voor zwangerschap, bevalling en de kraamtijd. Dat wil zeggen dat je bij ons terecht kunt voor alle controles, (pret)echo’s, bloed- en urineonderzoek. Wel zo handig alles onder een dak! Je hoeft hiervoor dus niet naar een ziekenhuis of echocentrum. Ook als je een kinderwens hebt, kun je bij ons terecht. Onze kennis en ervaring willen we gebruiken om jou persoonlijke zorg en advies te geven.

SAMENWERKING

Onze praktijk werkt nauw samen met de plaatselijke huisartsen, de apotheek, Jeugdgezondheidszorg en fysiotherapeuten. We hebben een uitstekende samenwerking met gynaecologen en kinderartsen in het Beatrixziekenhuis in Gorinchem en het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht. Ook maken we onderdeel uit van Nieuw in de Wereld. Hierin bundelen de verloskundigen in deze regio de krachten. Zo is en blijft er dicht bij huis goede verloskundige zorg voor moeder en kind beschikbaar. Met alle zorgverzekeraars hebben we een contract afgesloten, zodat de door ons verleende verloskundige zorg 100% wordt vergoed.

KNOV

Kwaliteit en goede zorg staan bij ons hoog in het vaandel. Wij staan ingeschreven in het kwaliteitsregister van de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV). Dit garandeert dat wij werken volgens de normen van de beroepsgroep en dat wij investeren in deskundigheidsbevordering. We proberen er alles aan te doen om je op de goede manier te begeleiden. Mocht er toch sprake zijn van ontevredenheid dan willen we dit graag met je bespreken en samen tot een oplossing komen. Mocht dit niet lukken, dan kun je de klacht voorleggen aan het CBKZ. Meer informatie vind je hier (▼).

Team Verloskundigenpraktijk Sliedrecht

Joost de Jong

"Met veel plezier begeleid ik sinds 2002 zwangeren en hun partners. De afwisseling van het werk, waar vreugde en soms verdriet elkaar afwisselen geeft mij veel voldoening. Iedere situatie is anders en ik zie het als een uitdaging om passende zorg te bieden in elke situatie. Thuis heb ik samen met Dianne twee prachtige dochters. We gaan graag met elkaar op vakantie om daarna met nieuwe energie mijn prachtige werk weer op te pakken."

Joost de Jong

Mariëlle van Genderen

"Ik ben in 1987 in Sliedrecht geboren en daar altijd blijven wonen, inmiddels samen met mijn man. Ik vind het een voorrecht dat ik zo dichtbij betrokken mag zijn bij één van de meest bijzondere periodes van jullie leven: de zwangerschap en geboorte van jullie kindje. Ik vind het daarbij belangrijk om te luisteren naar jullie wensen en behoeften, zodat we samen met een goed gevoel kunnen terugkijken op onze zorg."

Mariëlle van Genderen

Marian Baan

"Sinds 1984 ben ik werkzaam in Sliedrecht. Het contact met de (aanstaande) ouders boeit me en ik vind het een voorrecht om ieder van hen te mogen begeleiden in een mooie, maar soms ook moeilijke fase van hun leven. Naast de 'gewone' werkzaamheden richt ik me op het zoeken naar oplossingen om lichamelijke klachten met voeding en/of supplementen te verlichten. Het is fijn om de zwangere, de kersverse moeder of de baby extra ondersteuning te bieden."

Marian Baan

Engelina Toet

"Ruim 18 jaar geleden begon ik als praktijkassistente in deze praktijk. Ik verzorg de administratie, maar het grootste deel van mijn werkzaamheden bestaat uit het assisteren tijdens de spreekuren. Bloedprikken, wegen, bloeddruk meten, urine controle en een luisterend oor bieden voor iedereen. Jullie zullen mij ontmoeten tijdens alle controles waar ik achter de balie te vinden ben. Het leuke van mijn werk is het contact  en de vele gesprekken met alle zwangeren en vaak ook hun partners."

Engelina Toet

Sjaak Toet

"Na een loopbaan in de verpleegkunde en anesthesie studeerde ik in 1997 in Rotterdam af als verloskundige. Het leuke aan het vak vind ik de afwisseling, de grote verschillen in zwangeren en hun gezinnen. Het begeleiden van elke zwangerschap is altijd anders en een bevalling is en blijft een spannend moment. Ik werk nog anderhalve dag in de week in de praktijk. De rest van mijn tijd ben ik directeur van het Regionaal Centrum voor Prenatale Screening gevestigd in het Wilhelmina kinderziekenhuis te Utrecht."

Sjaak Toet

x