Kraambed

De eerste periode na de bevalling is een bijzondere tijd waarin veel gebeurt. Jullie moeten bijkomen van de bevalling en je leert je kindje kennen. Wij komen deze week regelmatig bij jullie langs om te kijken hoe het gaat. Jullie kunnen ook tijdens de kraamtijd 24 uur per dag bij ons terecht met vragen of problemen.

Kraamverzorgster

De kraamverzorgster voert de controles uit bij moeder en kind. Zij neemt contact met ons op bij bijzonderheden.  De kraamverzorgster helpt je bij de verzorging van je kindje, ze ondersteunt bij het geven van borst- of flesvoeding en ze geeft praktische adviezen. Wanneer blijkt dat je meer zorg nodig hebt dan de standaard acht dagen, is het mogelijk dat wij de kraamzorg verlengen tot de tiende dag.

Nacontrole

Zes weken na de bevalling zien wij je nog een keer bij de nacontrole. Je bloeddruk wordt gemeten en soms contoleren we het ijzergehalte in je bloed op bloedarmoede. Uiteraard zijn wij benieuwd hoe het jullie vergaan is in de afgelopen weken. We kunnen je adviseren over geschikte anticonceptie, ook tijdens de borstvoedingsperiode. Je kunt indien gewenst bij ons terecht voor het plaatsen van het spiraaltje. We evalueren ook de verleende zorg tijdens zwangerschap, bevalling en kraamtijd. We horen graag hoe je onze zorg ervaren hebt, zodat wij hiervan kunnen leren. Daarom zouden wij het fijn vinden als je hiervoor een enquête in wilt vullen.

Restanten kraampakketten

Onze praktijk verzamelt de restanten van kraampakketten in voor o.a. kraamklinieken in Afrika, India, Zuid-Amerika en Oost-Europa. Het doel is betere hygiëne tijdens bevallingen te bevorderen, zodat meer vrouwen hun pasgeboren baby’s levend en wel tegen zich aan kunnen drukken. Ook goede stoffen luiers en (fop)spenen in de verpakking zijn welkom. Zie voor meer informatie de website van Stichting Baby Hope. Je kunt je spullen aan ons meegeven of inleveren tijdens de spreekuren.