Echo's

Door middel van echoscopie kan je in de zwangerschap al kennismaken met jullie ongeboren kindje. Een heel bijzonder en ook spannend moment!

Alle verloskundigen in onze praktijk zijn bevoegd echoscopist en je kunt bij ons terecht voor alle soorten echo’s. We maken gebruik van de nieuwste technieken en echoapparatuur en zullen met de uiterste aandacht je baby zo goed mogelijk in beeld proberen te krijgen.

Eerste afspraak

Bij de eerste afspraak, rond 8 weken, zal de eerste echo worden ingepland. Er zijn twee manieren om deze echo te maken: via de buik (uitwendig) en via de vagina (inwendig). Een inwendige echo wordt soms gemaakt als de zwangerschap nog te vroeg is om via de buik in beeld te kunnen brengen.

Heb je in het verleden een miskraam meegemaakt, of is deze echo om een andere reden extra spannend voor je? Laat het ons weten, dan kunnen we proberen de eerste afspraak te vervroegen.

12 weken

Rond 12 weken maken we de termijnecho. Door de baby nauwkeurig op te meten, kunnen we je uitgerekende datum vaststellen. Daarnaast verzorgen we alle echo’s in het kader van de prenatale screening (13 weken echo en 20 weken echo). Indien medisch nodig zal er vaker een echo gemaakt worden, bijvoorbeeld de 'groei-echo' bij 30-32 weken om te kijken of je kindje goed groeit. Deze medische echo’s worden vergoed door je zorgverzekeraar.

Pretecho's

Veel zwangere vrouwen vinden het leuk om hun kindje nog wat vaker te bekijken. Daarom kun je bij ons ook pretecho’s in 2D, 3D en/of 4D laten maken. We nemen uitgebreid de tijd om je kindje van alle kanten te bekijken en er een onvergetelijk moment van te maken!

Bekijk hiervoor de website van ons echocentrum 'Echocentrum Rivierenland'.