Alles onder één dak!
x

miskraam

Bloedverlies tijdens een zwangerschap komt vaak voor. Bij 1 op de 5 zwangerschappen (20%) treedt er in het eerste trimester (tot 14 weken zwangerschap) vaginaal bloedverlies op. Toch is er slechts bij de helft sprake van een beginnende miskraam. Helaas gaat niet elke zwangerschap goed, maar een miskraam kun je niet voorkomen. Als er in de prille ontwikkeling iets fout gaat, kan de zwangerschap eindigen in een miskraam (▼). Je merkt dit meestal het eerste aan het gevoel dat je ongesteld moet worden met bloedverlies en buikpijn. Soms gebeurt er niets en ontdek je bij de eerste echo dat er geen kloppend hartje is.

OORZAKEN VAN VAGINAAL BLOEDVERLIES


Vaak vindt het bloedverlies plaats rond 5-6 weken zwangerschap. Dit is een hele lastige periode. Op de echo kunnen we dan meestal nog geen hartje zien kloppen, waardoor we je niet altijd gerust kunnen stellen. Soms duurt het dus even voordat je weet of je een goede zwangerschap doormaakt of niet.


Als je denkt dat je een miskraam krijgt, mag je altijd de verloskundige bellen. 

NEEM CONTACT OP BIJ


BEL DIRECT NAAR JE VERLOSKUNDIGE ALS JE


INFORMATIE

In de folder van het Albert Schweitzer Ziekenhuis (Een miskraam ▼) en op de website van het Beatrix Ziekenhuis () vind je uitgebreide informatie over een miskraam.