Kinderwensspreekuur

Als jullie zwanger willen worden, kunnen jullie terecht op ons kinderwensspreekuur. Wij geven graag informatie over gezond zwanger worden. Voordat een vrouw weet dat ze zwanger is, vinden er namelijk al belangrijke ontwikkelingen plaats in de baarmoeder. Daarom is het goed om vóór het ontstaan van een zwangerschap je bewust te zijn van je leefgewoonten en de invloed daarvan op de ontwikkeling van een kindje en te ontdekken of er eventuele risicofactoren zijn.

Gezondheid en leefstijl

In het gesprek zullen we het o.a. hebben over de gezondheid van jou en je partner, het slikken van foliumzuur, eventuele (erfelijke) ziektes of aangeboren afwijkingen in de families, gebruik van medicijnen en de menstruatiecyclus. Natuurlijk kijken we hierbij naar jullie persoonlijke situatie. In sommige gevallen zullen we doorverwijzen naar bijvoorbeeld de huisarts of gynaecoloog.

Foliumzuur

Probeer je op dit moment al om zwanger te worden, begin dan in ieder geval met het slikken van 0,4 mg foliumzuur per dag (1 tablet), verkrijgbaar via de drogist of apotheek.

Meer informatie

Op de website van 'de Verloskundige' kunnen jullie alvast meer betrouwbare informatie vinden. En op de website van 'ZwangerWijzer' staat een vragenlijst die jullie samen kunnen invullen. Aan het eind krijg je een overzicht van de  antwoorden. Wij adviseren dit van te voren naar ons toe te sturen zodat wij jullie een advies op maat kunnen geven.