Anticonceptie

Na de bevalling komt er een moment dat je weer gaat nadenken over seksualiteit. We kunnen je informatie geven over de verschillende mogelijkheden als je een nieuwe zwangerschap wilt voorkomen. Indien gewenst schrijven we de anticonceptiepil voor. De huisarts krijgt hiervan ook bericht.

Spiraaltje

Onze praktijk heeft veel ervaring met het plaatsen van spiraaltjes. Alle vrouwen kunnen hiervoor bij ons terecht, ook als je nog nooit zwanger geweest bent. Je hebt geen verwijzing van je huisarts nodig. Je ontvangt dan van ons een recept. Wij plaatsen de meest voorkomende spiraaltjes zoals de Mirena, Kyleena en de T-Safe.

Wij plaatsen ook spiralen op verzoek van de huisarts. Voor het plaatsen bel of mail je voor een afspraak of meld je aan via ons aanmeldformulier op de website.

Je krijgt van ons of van de eigen huisarts een recept en haalt zelf de spiraal op bij de apotheek.

Echo

Tijdens het consult maken we een vaginale echo om te kijken hoe de baarmoeder ligt, waarna de spiraal geplaatst kan worden. Er wordt direct na plaatsing een controle- echo gemaakt om te kijken of de spiraal goed zit.

Vergoedingen

Het plaatsen van de spiraal en de controle-echo worden vergoed uit de basisverzekering. Omdat het zorg betreft die wordt gedeclareerd door de verloskundige, gaat dit (voor zover je dat niet hebt verbruikt) niet van je eigen risico. De spiraal moet je zelf betalen als je er niet aanvullend voor verzekerd bent. Dit geldt ook voor de anticonceptiepil.