Alles onder één dak!
x

vaders

Vader worden is heel bijzonder. Je hebt meegeleefd, en de buik van je vrouw/vriendin zien groeien. In de loop van de zwangerschap heb je de bewegingen van jullie kindje gevoeld. Door de echobeelden heb je al redelijk concreet kennis kunnen maken met jullie kindje. Maar het is ook een onzekere tijd, het kan tegenvallen door dingen die gebeuren, of als je vrouw/vriendin zich slecht voelt.

Bij de geboorte wordt jullie kindje geboren, maar start ook een nieuwe fase als vader en moeder. Dat brengt heel wat teweeg! Het is bijna onmogelijk om je hierop voor te bereiden, maar de informatie op deze pagina kan je misschien een beetje helpen.

In de zwangerschap vinden er grote veranderingen plaats in het lichaam van je vrouw/vriendin. Vaak veroorzaken de zwangerschapshormonen aan het begin van de zwangerschap allerlei klachten (misselijkheid, moeheid, lusteloosheid en pijnlijke borsten). In de loop van de zwangerschap heeft de ene zwangere wat meer klachten dan de andere. Probeer hier zo begripvol mogelijk mee om te gaan, en heb oog voor de invloed die dat ook weer op jou kan hebben.

Door het lezen van boeken en websites kan je je wat voorbereiden op de bevalling en de kraamtijd. Er zijn veel verschillende boeken in omloop. De toon en de opbouw is erg verschillend. Zoek iets wat bij je past.


Je bent altijd welkom bij de zwangerschapscontroles. Soms kan het helpen de vragen die jullie in de loop van de tijd hebben, te noteren. Ook de partneravond van een zwangerschapscursus is een aanrader (en het valt echt meeā€¦. ;-0)


Voor de praktische zaken is het handig om de juiste telefoonnummers van de verloskundige en kraamzorg in je telefoon te zetten. Weet daarnaast waar de papieren van de verloskundige en kraamzorg liggen, waar de ziekenhuistas en maxi cosi staan. Zorg dat je weet hoe de maxi cosi kan worden bevestigd in de auto, en zorg voor een gevulde benzinetank. Overleg met je werkgever welke mogelijkheden er voor (on)betaald verlof zijn.

Boeken


Websites